***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Денков към „Възраждане“ и БСП: С лъжите си пречите на България. Гърция продължава „да подкрепя Украйна и нейните велики граждани“

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 8 март   

 

По време на доклада на активността на държавното управление за последните 9 месеца акад. Николай Денков подлага на критика опозциционните партии " Възраждане " и Българска социалистическа партия, като самостоятелно загатна имената на водачите им - Костадин Костадинов и Корнелия Нинова.

Той им изясни, че с лъжите си пречат на България да се развива по верния метод. Конкретна причина за рецензиите на Денков бяха изказванията на Нинова, че Европа ни изпраща " убийци и изнасилвачи от Сирия и Афганистан ", както и тези на " Възраждане, че кабинетът се е съгласил да одобри хиляди мигранти в подмяна на участието на България в Шенген.

Денков напомни, че и двете са се оказали неистини. И ги прикани идващия път, когато имат подозрения, да потърсят информация. 

***

„ Дават безапелационна поръчка, че ще ръководят дълготрайно. Всички бяха с проекти за идващите 9 месеца. Видях една изключителна естетика и проекти за бъдещето “.

***

Той акцентира, че оказването на помощ на Украйна остава неоспорим приоритет на кабинета, подсилен от Народното събрание. 

„ До момента сме обезпечили над 7000 тона материални средства, включително милиони муниции от друг тип и диаметър. Отделно над 140 машини пътуват към Украйна “, акцентира министър Тагарев.

***

***

При претърсването на гаража към клуб SS е конфискувана една каса с документи, които сега се преглеждат, и две писалки със записващо устройство, които са обект на експертиза, камери и дискове. 

А също и читател на картите, с които е влизано вътре, който продължава да се изследва. 

Това сподели пред „ Сега " ръководителят на Софийската градска прокуратурата Илиана Кирилова. 

„ Намерихме и карти - и чисто нови, и такива с написани дребни имена, които са ни непознати, които не ги свързваме с нищо ", уточни прокурорката.

***

Задържаха двама млади мъже за похищение на малолетно момиче в София, оповестиха от полицията.

Действията по следствието са стартирали след получен сигнал от майката на момичето.

Разследващите са локализирали местонахождението на автомобила, с който похитителите се придвижвали.

***

Може би сте чели (а може би не сте) The Running Man на Стивън Кинг. Както и да е – става дума за една антиутопия в близкото бъдеще… в действителност, тя е писана при започване на осемдесетте, та става дума за времето, което е нашето на следващия ден. 

***

„ Русия няма да успее да изплаши Гърция. Ние ще продължим да поддържаме Украйна “. 

Това съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, представен от украински медии.

Мицотакис акцентира, че никакво нарушаване на интернационалното право, териториалната целокупност или смяна на границите със мощ в Европа в никакъв случай няма да бъде задоволително.

„ Трябва да имаме единствено едно обръщение към Кремъл: няма да ни изплашите. Ние ще продължим да поддържаме Украйна и нейните велики жители, до момента в който е належащо. И, несъмнено, ще останем изцяло единни в това решение ", уточни Мицотакис.

***

45% от запитаните са дали отговор, че са удовлетворени от решенията на канцлера. 

Това мнение споделя болшинството от подкрепящите Германската социалдемократическа партия на Шолц, както и последователите на съдружните сътрудници от Свободната демократическа партия, „ Зелените " и крайнолявата партия „ Левите ".

***

Бившият английски министър председател Тереза Мей съобщи през днешния ден, че ще се откаже от депутатския си мандат, когато по-късно тази година бъдат свикани парламентарните избори, съобщи Асошиейтед прес.

По този метод тя поставя завършек на 27-годишната си кариера в Камарата на общините.

***

Тъщата на английския министър-председател Риши Сунак стана през днешния ден народен представител в индийския парламент като самопризнание за нейната работа в благотворителния отдел на международния софтуерен колос „ Инфосис " (Infosys), на който брачният партньор ѝ Нараяна Мурти е съосновател, съобщи Франс прес.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР